Tämä ajaa ilotyttöjä Suomeen!

6.6.2010
Asiasanat: prostituutio

ProstituutioHelsingissä yhä näkyvämmäksi muuttuneen seksikaupan taustalta löytyy Viron ja Venäjän talouden ahdinko ja inhimillinen hätä. Helsingissä prostituoitu tienaa keikasta 4-7 kertaa enemmän kuin Tallinnassa.

Hymy teki iskun pääkaupungin kaduille tutkiakseen, millaiset metropolimme syntiset lihamarkkinat tänä päivänä ovat. Vaikka Baltiasta tulleet prostituoidut työskentelevätkin Suomessa pääosin yksityisasunnoissa, katu- ja ravintolaprostituutio ei ole kadonnut mihinkään.

Rikoskomisario Seppo Sillanpää Helsingin rikospoliisista kertoo, että Suomi on muuttunut ulkomaisille prostituoiduille entistä houkuttelevammaksi keikkakohteeksi myös Pohjoismaiden poliittisten linjausten vuoksi. Ruotsi kriminalisoi seksin ostamisen jo yli kymmenen vuotta sitten.

-Kun Norjassa pantiin prostituutiolle täyskielto (viime vuonna), alkoi erimaalaisia prostituoituja valua sieltä Suomeen, Sillanpää kertoo.

Poliisin mukaan kansainväliset prostituutiorenkaat siirtelevät ”kauppatavaraansa” Suomeen muun muassa Espanjasta ja Italiasta. Ja onpa Suomessa tavattu jo nigerialaisiakin ilotyttöjä.

Hymyn kolmesivuinen ja mielenkiintoinen reportaasi synnin yöstä on luettavissa kokonaisuudessaan printtilehdestämme.


Lähetä juttuvinkki ja tienaa 5000 €