Keskustelu

Rekisteröidy tästä
Unohtuiko salasanasi?

Lue keskusteluohjeet

Tervetuloa Hymyn keskustelufoorumille! Aloita lukemalla Yleiset periaatteet ja ohjeet keskustelupalstalle kirjoittamiseen.

JTuk - Suomi - JTuk -onlinesanakirja

<< edellinen 1 ... 3 4 5 6 7 ... 13 seuraava >>

Jossun 30-vuotissynttäriputkareissu Saint Tropezissa = Keikka
Hugh Hefnerin Playboy-kartanon aidot candy Land bileet jossa tarjotaan hedelmäisiä drinkkejä
=
Joku leffapiirien wannabe järjesti karkkimaa-näköisbileet maaseudulla (joka ei lähelläkään Los Angelesia) ja sieltä roudattiin kotiin puoliksi syötyjä tikkareita.

Ei se ollut tietääkseni Etuovi

Kappelin pimu:
GH:
Näistä pitäs OIKEESTI tehä kirja ;)
onko kellään suhteita? Like?


Asialle voisi lähteä se höpöhöpökirjoja kustantava Etuovi, joka kustansi Ruususkan ja Sieviskän kirjat.


Etuovi piste com siellä se asunto on. Muistanet mainoksen tv:stä. Ruususen unista saimme lukea Etukenon kustantamana.
Yksityislentokone = Halpalentoyhtiön turistiluokka
Klassinen herrasmies = Vanha perverssi käpy, joka kuolaa nuorehkon blondin perään
Klassinen herrasmies = Limaa kuolaava vanha papparainen, joka on kertonut että hänellä on monta luottokorttia ja että tili näyttää plussaa.
Klassinen herrasmies = Nettipalstoilla tuxua kiivaasti puolustava mielikuvitusolento.
Luonnonlapsi = shöytänssijä, joka on aidosti nätti ilman muovitukkaa, muovitissejä, viiden sentin pakkelikerrosta ja epäsopivia vaatteita. Luonnonlapsi on asteen verran parempi kuin lähiövalas, mutta yhtä kaikki vähätteleväntuntuinen termi.
Ruuhka = Tieliikenteessä vallitseva olotila, jossa autoja ajelee harvakseen ilmeisesti aika kovaa, koska ruuhkassa sattuneessa kolarissa autot menevät tuusan nuuskaksi ja ruuhkassa on väljästi tilaa kaukaa jarrutella, jos toinen auto äkkipysähtelee, tosin toiset autot kykenevät pysähtymään salamannopeasti kun taas toiset autot eivät sitten pysähdy millään

(Wikipedia = liiallisen liikennemäärän aiheuttama hidastuminen tai pysähtyminen, mutta mitäs tuo wikipedia nyt sitten mukamas tietää...)

Sanontoja

"Tekstata duuni": (dollsismi) Aiheuttaa ulkoministerin tippuminen palliltaan (no pun intended) käymällä tämän kanssa vilkasta tekstiviestinvaihtoa näennäisen viattomilla vastauksilla. Sanonnan käännös englanniksi on vapaamuotoisesti "To text one's job". Tähän ei varmaankaan tarvita esimerkkiä siitä, miten sanontaa käytetään lauseessa?

"No use crying over spoiled milk": (dollsismi) Tämän sanonnan tarkoitus on ilmentää amerikkalaista "there's no use crying over spilled milk" -sanontaa, eli tapahtunutta ei voi enää muuttaa joten mitä sitä suremaan. -"Why is Ilkka still mad at Johanna for texting his job?" -"I know, why is he crying over spoiled milk?"

I have long blond hear: (dollsismi) Vapaa suomennos "pitkä vaalea kuulo" viittaa tämän piirteen omaavan henkilön vaikeuksiin kuulla ja täysin ymmärtää kuulemaansa. Pitkä vaalea kuulo vaikeuttaa totuudessa pysymistä esim. haastatteluissa ja niiden jälkeen. "Her long blond hear made her bend the truth again. But that's ok, if she cut her hear shorter she would just not be the same anymore".
Jasso:
Kappelin pimu:
GH:
Näistä pitäs OIKEESTI tehä kirja ;)
onko kellään suhteita? Like?


Asialle voisi lähteä se höpöhöpökirjoja kustantava Etuovi, joka kustansi Ruususkan ja Sieviskän kirjat.


Etuovi piste com siellä se asunto on. Muistanet mainoksen tv:stä. Ruususen unista saimme lukea Etukenon kustantamana.Outs, olipa tullut moka kiihdyksissä :) Etukenohan se oli, juuri sellainen missä glamuuristi liikutaan kun on juotu janojuomaa eli shämppänjää:)
Vaikutusvaltaisen ja varakkaan oloinen = Pönäkkä, yli 40v mieshenkilö joka on pääasiallisesti pukeutunut pukuun ja käyttää myös kravattia. Henkilö osaa sivistyneen small talkin asiaan kuuluvine kehuineen ja antaa täten hienon vaikutelman itsestään. Tarjoaa seuralaiselle juoman. Lompakossa mahdollisesti useita käyntikortteja joilla antaa kuvan laajasta "bisnestuttavien" piiristä. Potentiaalinen sponsori. Esim. Talonmiehemme Maukka testasi dressmanissa pukua, hän oli varakkaan ja vaikutusvaltaisen näköinen, ihan kuin joku ministeri.
Suomeksi: Shampanja = Dolls-lingo'ksi: mikä tahansa juoma, tarjoiltuna mistä tahansa lasista, mutta kunhan se kuohuu ja mielellään yli. Voi olla halpiskuohari tai olut.
Keikkakalenteri = sinne voi kirjoittaa mitä tahansa, esimerkiksi omia syntymäpäiviään, ihastuttavan siskon syntymäpäiviä yms. Opinahjossa piipahtaminen voi myös olla keikka, samoin jokainen loma ja syömässä käynti.

Strippaus = ikuinen mysteeri, mitä oikeasti ei ole olemassakaan eikä kukaan ole koskaan nähnyt. Tai jos onkin niin.... no HÖPSIS.
Viinilasi = Puolen litran jalallinen oluttuoppi.
Mä muuten kerään nämä yhteen, etteivät häviä!
Olis jo aika saada kunnon Dollismi-sivustot suomeksi änd in maiami-inklish, harmi että manaker/manker Sepin Dolls.org-sivusto katosi bittiavaruuteen jossain vaiheessa.
GLAMydiaDOLL:
Mä muuten kerään nämä yhteen, etteivät häviä!
Tee se! Ja yritetään jos se Etukeno julkaisisi sen kirjan jossain vaiheessa.

Siihen voisi laittaa kuvaliitteen, jossa on ne kuvatekstien korrelaatiovirheiset ja muuten sekavat selitykset.
Hyvä idea! Menestys olisi taattu! ;)
Neiti Glamour:
Hyvä idea! Menestys olisi taattu! ;)


´
Niin minäkin luulen, ainakin voittaisi myyntiluvuissa Ruususkan ja Sieviskän selitykset :D
En muista onko tämä jo täällä:
Helsinki - Merenrantakaupunki Jollaksen esikaupunki

aidinkielen oppi

"ketaan ei kiinnosta taalla aidinkielen oppi!"
on ilmaus, jolla kerrotaan blogin lukijalle, että englanninkieliset nimet eivät jää helposti blogin kirjoittajan mieleen, mutta lukijan ei pitäisi olla näistä suuren maailman "julkkikisten" väärinkirjoitetuista nimistä, saati heidän edesottamuksistaan edes kiinnostunut.
Tuksu-kieliopista sitten sen verran, että adjektiiveja ei voi koskaan olla liikaa. Myös sanajärjestys on täysin vapaa, asiat voidaan ilmaista siinä järjestyksessä, kun ne mieleen tulevat. Esim. "Johanna ihanan ja eksoottisen Phuketin hotellin Gracelandin uima-altailla joulukuussa-2007." ( kuuluu tähän kuvaan: http://www.dollsdancers.fi/gallery/img/28/95840022.jpg ). Tuo esimerkki on siitä huono, että Johannaa ei tuossa lauseessa kuvata mitenkään. Normaalitapauksessa kaikki ihmiset ja asiat saavat vähintään yhden adjektiivin eteensä, suosituimpia määritelmiä ovat kaunis ja hemaiseva.
Onko lähiövalas, harmaaelli ja kakkakalsarinpesijä ynnämuut vastaavat jo määritelty täällä?
Harmaaelli puuttuu, kakkakalsarinpesijää sivutaan, mutta senkin voisi avata! Kaikki lisäselitykset tervetulleita!

<< edellinen 1 ... 3 4 5 6 7 ... 13 seuraava >>

Lähetä juttuvinkki ja tienaa 5000 €