Keskustelu

Rekisteröidy tästä
Unohtuiko salasanasi?

Lue keskusteluohjeet

Tervetuloa Hymyn keskustelufoorumille! Aloita lukemalla Yleiset periaatteet ja ohjeet keskustelupalstalle kirjoittamiseen.

JTuk - Suomi - JTuk -onlinesanakirja

1 2 3 ... 13 seuraava >>

JTuk - Suomi - JTuk -onlinesanakirja

Uskon, että useita keskustelijoita hämmentää erilaiset Glamouristiset termit, joita JohannaTukiainen -keskusteluissa käytetään, ja niinpä on aiheellista koota yhteen hieman sanastoa ja taustaa termeille. Minä aloitan ja muut saavat jatkaa.

Ekonomivanhempi: (subst.) henkilö, joka ei ole päässyt Suomessa kauppakorkeakouluun, joten lähti Ruotsiin suorittamaan Suomessa suurin piirtein merkonomi-tasoisia ekonomiopintoja. "Lassen isä on tosi ekonomivanhempi, se saa palkkaa 1500 euroa bruttona siivousduunistaan".

Residenssi: (subst.) puolikas paritalo Helsingissä hoitamattomalla puutarhalla ja parvekkeella olevalla vakosamettisohvalla. Residenssin tärkein tunnusmerkki on se, että siellä asuvan/siellä asuvien vanhemmat omistavat ko. asunnon ja jälkikasvu saa asua ilmaiseksi. Residenssin tärkein erikoisominaisuus on 500 metrin päässä oleva merenranta, jonka voi nähdä jos menee katolle seisomaan. "Mikan residenssi taitaa mennä alta, kun sen porukat tulee huomenna takaisin kahden viikon Thaimaan -lomamatkaltaan".

Opiskella: (verbi) tapa viettää aikaa lomamatkojen välissä. Opiskelun tarkoitus ei ole johtaa mihinkään, pääasia onkin, että aloittaa aina jonkun 2. asteen opinnot uudestaan. "Anne ei jaksa mennä töihin, opiskelu on paljon mukavampaa".

Höpsis: (sanonta) kommentti, joka tekee vastaväittelijän faktapohjaiset argumentit täysin tyhjäksi. Höpsiksen jälkeen vastaväittelijä on hävinnyt, eikä hänellä pitäisi olla mitään sanottavaa. Vrt. "Vapaudu vankilasta"-kortti Monopolissa. -"Kauppalehden tutkimuksen mukaan inflaatio on kiihtynyt 4,7 prosenttiin!" -"Höpsis!" -"Olet oikeassa, valetta kaikki tyyni!"

Tärkeä kansallishistoriallinen tehvä

Tähän topikkiin olisi hyvä kertä aloitteleville Dolsismin tutkioille oikeaa lähdemateriaalia. Siksi olisi hyvä jos mahdollisimman monet kirjoittaisivat löytämiään dolsismeja.Mikäli suomennos on ylipäätänsa saatavilla se tulisi liittää mukaan.

Low seasong = Matala merilaulu

Jota lauletaan Maijamissa tai Amerikan jenkeissä. Yleensä laulu alkaa kun glamourkuningattaret saapuvat paikalle. Laululla on tutkitusti vaikutusta ihmisten kaikkoamiseen. Tällä hetkellä tutkitaan voiko matalalla merilaululla hajoittaa väkijoukkoja esim mielenosoituksissa tms.
Persoona = Naisen kruunu ja tavaramerkki, naisellisuutta kuvaava ja ylläpitävä, päälaelta vyötärölle ulottuva, vaalennettu, hiuksia korvaava tai muistuttava viritelmä. Tämä saattaa ja voi sisältää myös aitoa hiusta, ei kuitenkaan luonnollisessa värissään. Persoona on muuntautumiskykyinen ja helposti muokattavissa, voi siis näin helposti hämätä katsojaa. Sen avulla voidaan kiinnittää huomiota. Helpoiten aidon persoonan tunnistaa hieman hamppuisesta ulkonäöstä, luonnottomasta väristä ja määrästä kantajansa päässä. Persoonaksi ei kutsuta aitoa, luonnollisesti pitkää ja aidon väristä hiusta eikä hiuksia.

Jatkoa

Kateus: (dollsismi) Ihmisen kokema negatiivinen tunne, jonka aiheuttavat mm. julkisuuteen jatkuvasti pyrkivän henkilön paino, kouluttamattomuus, matala tulotaso, hiuslisäke, rintaimplatit, kalliiksi mainostetut kengät, laukut ja BetseyJohnsonit. Kateus aiheuttaa mm. kalojen katoamista vedestä, kirjoitusvirheitä, tuulipukuun pukeutumista ja kokijallaan vastustamattoman halun mennä lähikapakkaan str-- jakamaan nimikirjoituksia. -"Sari on tosi kade. Hän on juristi, naimisissa ja perheellinen, mutta ei osaa jakaa nimikirjoituksia, jolloin hän ei vaan voi olla tyytyväinen elämäänsä".

Nimikirjoitustenjakaja: (dollsismi) henkilö, joka työkseen kuljeskelee lähiökuppiloissa iltaisin "kammaten" hiuksiaan käsillään vähäpukeisena. Yleensä nimikirjoitusten jako päättyy jakajan alastomuuteen nimikirjoituksen jakotilaisuuden lopussa. -"Voi ei, Mirkku joi taas yhden liikaa ja melkein alkoi jakamaan nimikirjoituksia Hotelli Vantaan baarin pöydällä!"

Sponsori: (dollsismi) Useimmiten keski-iän ohittanut miespuolinen setähenkilö, joka ilman mitään vastapalveluksia tukee nimikirjoitusten jakajaa taloudellisesti, ostelee hänelle minkkuturkkeja, luputiineja ja Afrikanmatkoja vain silkasta filantropiasta. -"Maikki löysi uuden sponsorin ja vanha sai jäädä nuolemaan näppejään."

Lähiövalas/tuulipukuvalas: (dollsismi) Naispuolinen henkilö, joka asuu lähiössä ja on töissä, parisuhteessa ja kenties perheellinen. Lähiövalas pukeutuu aina tuulipukuun ja hänet tunnistaakin laajasta tuulipukuvalikoimasta lähiöasuntonsa vaatekaapissa. Lähiövalas on kateellinen, sillä hän vain luulee olevansa onnellinen ja tyytyväinen elämäänsä, mutta ei tajua loppujen lopuksi haluavansa ennemmin jakaa nimikirjoituksia lähiökuppiloissa - tämä sisäinen konflikti aiheuttaa myös kateutta . Lähiövalas ei käytä meikkiä tai huolehdi hiuksistaan, mutta rakastaa laittaa jalkaansa korkokengät, sillä ne sopivat hänen mielestään tuulipuvun kanssa. -"Taas ne lähiövalaat on kateellisia tuulipuvuissaan"

Ulosteiset kalsarit: (dollsismi) Avioliiton ja pitkän parisuhteen keskeinen elementti. Parisuhteessa elävä mieshenkilö menettää hiljalleen ulosteen pidätyskyvyn, varsinkin maatessaan kotona lähiössä lähiövalaan kanssa hankitun kodin sohvalla. Tästä johtuen lähiövalas viettää kaiken liikenevän vapaa-aikansa pesten kumppaninsa ulosteisia kalsareita, useimmiten vielä käsin. -"Kaarina luuli menneensä naimisiin sivistyneen miehen kanssa, mutta heti papin aamenen jälkeen mies alkoi makaamaan sohvalla paskat housussa".

Työ: (dollsismi) Työhön kiteytyy kaikki maailman pahuus ja ikävät asiat. Työtä tekevän ihmisen arki ja elämä yleensä on harmaata ja ikävää. Vakituiset tulot ja tieto niiden suuruudesta on äärettömän tylsää ja harmaata. Töihin pitää myös herätä liian aikaisin ja se rajoittaa nimikirjoitusten jakamista ja opiskelua (eli glamourelämää) turhaan, joten sitä ei kannata missään nimessä tehdä. Yleisimmin työtä joudutaan tekemään joko harmaassa konttorissa tai Siwan kassalla. Yksi työn tekemisen ikävimmistä sivuvuaikutuksista on lähiövalaaksi muuttumisen suuri riski. -"Voi ei, minulle tarjottiin työtä ja joudun ottamaan sen vastaan, kun sponsori jätti! Elämästäni tulee harmaata ja ikävää - toivottavasti minusta ei sentään tule lähiövalasta!".

Turkisten vastustaminen: (aate) Turkisten vastustamista luullaan usein erheellisesti aatteeksi, jonka omaava henkilö ei osta turkistuotteita, pukeudu niihin, tai hyväksy eläinten turkisten käyttöä missään muodossa. Turkisten vastustajan oletetaan vastustavan turhamaista halua pukeutua kuolleeseen eläimeen, joka on viettänyt lyhyen elämänsä ahtaassa häkissä ja sen jälkeen kokenut kivuliaan kuoleman vain luovuttaakseen nahkansa vaateteollisuudelle. Väärinkäsityksen sijaan turkisten vastustaja sanoo vastustavansa kaikkea edellä mainittua, mutta oikeasti ei tunne mitään tuskaa turkisten ostamisesta, mainostamisesta ja pukemisesta. -"Voi kamalaa, kun ne pikkuiset minkit joutuva
Voi Luoja, kuolen nauruun ;-)
Glamour = elämäntyyli, joka pitää sisällään vanhempien asunnossa ilmaiseksi asumisen, työkseen nimikirjoitusten antamisen ja matkustelun maailmalla eri turistikohteissa, mielellään sponsoroituna. Glamouriin elämäntyyliin kuuluu joutua heitetyksi milloin ulos lumihankeen, milloin putkaan sekä joutuminen pahoinpitelyiden kohteeksi. Glamouriin sisältyy myös aikuisviihdetuotannossa kiekuminen etäisesti kurkkuäänteitä muistuttavin vinkaisuin. Glamourin synonyymi on leffateatterielämä
St Tropez = St Maxime, paikka St Tropezin välittömässä läheisyydessä, mutta ei kuitenkaan nimenä yhtä tunnettu ja glamourilta kalskahtava kuin St Tropez
Kahden viikon syysloma (dollismi) = sairasloma = Vähintään kahden viikon ulkomaan matka Tästä käytetään usein myös nimitystä hermoloma. Yleensä sisältää shoppailua, itsensä auringossa karrelle polttamista, itsensä kuvauttamista hotellien auloissa ja vessoissa sekä vieraitten ihmisten luksusautojen tai veneiden sekä julkkisten vierellä sekä bilettämistä yökerhoissa. Joskus siihen sisältyy myös putkareissu.
Miamin hotellin kaide = Maijamissa sijaitsevan hotellin parvekkeen kaide, jolle vain parhaista parhaimmat kengät asetetaan ja valokuvataan. Kenkien tulee mieluiten olla Lubutiinit.
Justin Timbaland, Justin Timberland = kuka tahansa julkkis, joka on joskus ollut lähellä samaa paikkaa kuin nimen mainitseva henkilö. Samaa asiaa tarkoittavat myös Puff Daddy ja P. Diddy
Äääh...kuolen nauruun, please älkää, tulee kohta "vesivanhinko".
Uudet Glamourdolls tanssijat= Koostuu fiktiivisistä tai jo ryhmästä lähteneistä tytöistä.
Miami = Luksuslomakohde joka tunnetaan myös nimellä Pasila. Tässä paikassa järjestetään yleensä messuja tai muita tapahtumia. Tärkeää on myös siwan löytyminen välittömästä läheisyydestä.
ammatit = ammateissa on kaksi vaihtoehtoa, toinen on olla glamouria leffateatterielämää elävä showtanssija ja glamourmalli, toinen - halveksittavampi - vaihtoehto on olla Siwan kassa.
Miljoonajahti = Esiintyy usein St Tropez:ssa, täysin tuntemattomien ihmisten omistamia joiden kanssa voi itsensä kuvauttaa. Yhteistä kaikille Miljoonajahdeille on se, että niiden kanssa voi bailata Ranskan yöelämässä.
Genuiini = Genuiini on vähän tunnettu eläin, jonka nahasta kaikki parhaiden suunnittelijoiden kengät on valmistettu. Genuiini ei ole rauhoitettu, vaikka se onkin erittäin harvinainen.
Genuiinista valmistetut kengät ovat erittäin kalliita, ja näinollen niihin onkin varaa vain sponsoroiduilla nimikirjoitustenjakajilla.
Rear Animal: (inklish) Harvinainen eläinlajike, englanniksi rear animal. Näitä liikuu mm. Gambiassa, Miamissa, Dubaissa ja Lapissa. "Oh my God, can you see that mammal?! Now that's a rear animal if I ever saw one!"
Glamour juhlat= Ympäripäissään örvellystä, mielellään glamour makkarankuorimekko päällä. Miesten tulee olla väh. 50+ ja ehdottomasti taviksen näköisiä. Seremoniaa rahoittava median edustus on myös oltava juhlakansaan sopiva ts. humalassa, käyttäytyä niin, että seuraavana päivänä saa selitellä ja hävetä.
Shöytanssi = Kävelyä ja pyöriskelyä räkälän likaisella lattialla, ihmisten buuatessa ympärillä. Shöytanssin vaikeimpia ja vaativimpia liikkeitä ovat tukan selvitys sormin ja keskisormen nosto. Shöytanssiin kaikista klamyyrein ja näyttävin asuste on piknik paistin verkosta tehdyt sukkahousut. Tosin kun joutuu monta piknik paistia syömään ennenkuin saa tarpeeksi verkkoa kasaan sukkahousuja varten, se näkyy herkästi vyötäröllä ja reisissä ja saattaa syntyä piknik paisti efekti, mutta sehän on vain seksyä. Shöytanssin loppuhuipentuma, johon vain taitavimmat ja notkeimmat shöytanssijat kykenevät on vaatteet nurkkaan liike, jonka jälkeen otetaan kynä käteen ja jaetaan se yksi nimikirjoitus, jonka joku örvelö pakaraansa haluaa.
teekuppikoira= Jossun puolesta joka suuntaan räksyttävä räsynukke
Neljä ällää yo-todistuksessa = Todistuksessa voi olla mitä tahansa arvosanoja, sillä pääasia on, että ne kuitenkin lähtivät ällinä, tai ainakin uskot niin, joten ei kannata stressata lopullisista arvosanoista.

Glamourista tanssia glamourissa yökerhossa = Strippaaminen

Showtanssija tai samppanjan myyjä (voit valita) = Strippari

Showtanssiryhmä = Tanssiryhmä on ryhmä ihmisiä, jotka liikuskelevat eri tahtiin hyvin rauhallisesti. Välillä voit pyllistää ja haroa hiuksiasi. Muista sivellä myös säärtäsi. Kun menet kyykkyyn, niin availe jalkojasi glamouristi pikkuhousut vilkkuen.

"Kanerva pilasi elämäni" ja media kohteli kaltoin = Tekstiviestien julkaiseminen Hymy-lehdessä

Glamour-matka Saint Tropeziin = Putkareissu

Kateellisten, harmaiden hiirulaisten räksyttämistä miestensä paskakalsareiden ääreltä = Mielipide J. Tukiaisesta

Paras ystäväni, pikkusiskoni, Julia Tukiainen, joka esiintyi Playboylehdessä vuonna 2003. = Pikkusisko

3000 euron uniikki design-mekko = Basaariostos Thaimaasta

Sponsori = Aviomies/avomies... Tai jokin muu hoito

"Kaikki naiset haluavat olla prinsessoja" = Muovitukka ja muovirinnat, ihosyöpää lähentelevä rusketus, pinkki huulipuna, lasten prinsessamekko, joka paljastaa rinnat (toisin kuin lapsilla), jalassa lupuuttimet

Voi voi... Näitähän olisi vaikka kuinka paljon! Meinasin tikahtua nauruun, kun luin aiempia... Sponsorini joutuu illalla pyykkäämään paskakalsareitani, jos sama meno jatkuu! :D
Tässä vielä muutama keikkakalenterista:

Keikkakalenterin päivittäjä on kiireinen ihminen, joka on jatkuvasti ulkomailla = Keikkakalenteri ammottaa tyhjyyttään

Meillä on paljon keikkoja, ja pikkujoulukeikkojen myynti on jo alkanut = Keikkakalenteri ammottaa edelleen tyhjyyttään
nainen = kaksi vaihtoehtoa, merenrannan välittömässä läheisyydessä asuva, hörhelömekkoihin (mielellään liian pieniin sellaisiin) pukeutuva naisellinen ja näyttävä nainen, jolla on pitkä vaalea keinotekoinen persoona (kts. kohta "persoona"), silikonitissit, kilo meikkiä kasvoilla, joista olennaisen tärkeää on Jane Hellenin huulipuna vuodelta 1988.

Toinen vaihtoehto on tuulipuvussa tai verkkareissa kulkeva täysin meikitön harmaahiirulainen, joka käyttää lenkkareita ja jonka hiukset ovat ponihännällä ja oikein säälittävässä tapauksessa ne ovat lyhyet tai polkkamittaiset ja mahdollisesti vielä väriltään ruskeat. (Kts. myös lähiövalas/tuulipukuvalas). Ammatiltaan tämän toisen naistyypin edustajat ovat Siwan kassoja (kts. myös ammatit) ja luonteeltaan kateellisia (kts. myös mielipide J. Tukiaisesta).
Shamppanja = Jokapaikan janojuoma. Käytetään yleisnimityksenä kaikesta kuohuvasta

Escort Service, escort, eskortti = Aivan tavallinen ja glamouri työ ulkomailla, josta Suomessa on aivan väärä käsitys. Ei kuitenkaan tarkoita Ford Escortien huoltopistettä.

Välittömässä läheisyydessä = Saman piirikunnan, läänin tai valtion alueella.

Jenkit, USA = Ihannepaikka, noudattaa löyhästi Amerikan Yhdysvaltojen maantieteellisiä rajoja.

Mielipide = Menee helposti sekaisin termin "fakta" kanssa. On kuitenkin suusta pulpahtava useimmiten lauseeksi tai lauseiden yhdistelmäksi tulkittava kokonaisuus.

Fakta = Johannan mielipide.
Playboy-kuvat = Hymy-lehdessä julkaistut kuvat

1 2 3 ... 13 seuraava >>

Lähetä juttuvinkki ja tienaa 5000 €