Hymyn toimittaja lakeuksilta - Anne Anttilan blogi

Hymyn toimittaja lakeuksilta - Anne Anttilan blogi

Ennustusta automaatilla

19.5.2011
Asiasanat: bensiini, automaatit

Kohtalaisen paljon liikkuvana olen viime aikoina törmännyt varsin ärsyttävään tilanteeseen.

Nimittäin nykypäivän tankkausautomaatit ovat suurta ihmetystä aiheuttavia hässäköitä, vaikka on niitä ihmeitä ollut ennenkin. Joskus on tullut nitkutettua tankin täydennystä käsipumpulla.

On kuitenkin hienoa, että tekniikkaa uusitaan ja litkun lorottelu tankkiin sujuu yskimättä. Vaikka uuden automaatin kohdatessa joutuu hetken miettimään sen oikeaoppista käyttöä, niin tämä on ongelmista pienin ja varsin vähäisin.

Ajelin hiljattain Koillismaalla ja menoveden ryystettyä loppuaan pysähdyin luonnollisesti eräälle kohtalaisen kookkaalle jakeluasemalle. Mittarit olivat hienot ja uudet kun olivat, jouduin silmäilemään hieman myös niiden käyttöä, joten en päässyt tankkaan niin sanotusti lennosta. Löysin oikean kolon kortille, mutta lähes samantien kone sylkäisi läpyskän ulos ilmoittaen näytöllä, ettei kortti kelpaa.

Kokeilin toisen ja kolmannenkin kerran, mutta tulos oli sama.

Niinpä kaivoin lompakostani seteleitä ja ajattelin tankkaavani niillä. Mutta eipä onnistunut seteleilläkään tankkaaminen, koska automaatti oli tarkoitettu ainoastaan ja vain korteille.

Mitä siis seuraavaksi?

Asemalla oli onneksi kaksi automaattia, joten pyöräytin auton toiselle puolelle ja toistin saman homman. Tällä kertaa kortti kelpasi ja näyttöön pamahti uusi yllätys; oli valittava summa, minkä edestä kone suoltaa menovettään. Enhän minä mikään ennustaja ole, joten näpyttelin omavalintaisen summan, 60 euroa. Tämän jälkeen kaikentietävä peltimöykky ilmoitti ystävällisesti, ettei summa kelpaa. Mitä ihmettä, miksei kelpaa? Katetta oli, joten ei se ainakaan sen takia alkanut kiukutella.

En tiedä paljonko tankkiini mahtui, mutta kahdellakympillä ei irtoaisi kuin liraus ja neljäkymppiäkin tuntuu näillä litrahinnoilla pieneltä, joten karkea arvioni kuudesta kympistä saattaisi mennä suhteellisen lähelle totuutta.

Arpominen ei kuitenkaan ollut koneen mieleen ja suuri kaksintaistelu oli valmis alkamaan. Pieni puna niskan päällä peruin kuusikymppiä ja näpyttelin 70 euroa. Tällä kertaa kone likimain kiitti tarjouksesta ja hyväksyi summan.

Eipä sitten muuta kuin jännittynein mielin lorottelemaan. Naulitsin silmäni mittariin ja kun summa oli ylittänyt kuudenkympin, hidastui bensiinin tulo, mutta letku jatkoi sitkeästi antamistaan annettuun summaan saakka.

Sanonpahan vain, että voi hemmetti, mikä jännitysnäytelmä. Olisihan se tankki vetänyt vielä jonkin verran, mutta enpä uskalla lähteä summaa arpomaan. Tällä tankkauskerralla heräsi monta kysymystä. On nimittäin suuri vaara, että harvemmin asutuilla seuduilla saattaa matkanteko katketa ”teknisiin ongelmiin”.

Mitä tehdä, jos kortti ei toimi ja samainen automaatti ei huoli seteleitä? Entäpä sitten, kun on pakko ryhtyä ennustajaksi ja pohtia, minkä verran tankki milloinkin vetää. Miksi tankkaus on rajoitettua? Vielä hetki sitten oli niin vaivatonta ja muutenkin yksinkertaista napsauttaa pistooli tankkiin ja lorotella haluamansa määrä.

Minkä takia kaikki pitää tehdä niin vaikeaksi. Onko kuuluisilla Daltoneilla ehkä jotakin osuutta asiaan? Jokainen voi ajatella kohdalleen, miltä tuntuu seisoa torvi sinisenä talvipakkasessa, kun menovesi on loppu ja automaatit kiukuttelevat.

Viisailla ihmisillä, joita riittänee varsin paljon, lienee ratkaisu myös tähän ongelmaan.

Kesäisin menoterveisin

Anne Anttila

 

 


SEURAA MEITÄ!

Facebook Twitter RSS

Blogit

Nyt se on nähty

Vahtaaja - Vesa Häklin BB-blogi
14.10.2013

Me huonot äidit!

Geroniman G-piste
26.9.2013

Älä jämähdä paikoillesi!

Supermarjon superblogi
24.9.2013

Strategiset kolme senttiä

Kohublondi - Marianne Kallion blogi
9.9.2013

Leppoisan nallekarhun Via Dolorosa

Tähdenlento - Nallen Voice Of Finland -blogi
2.5.2013

Kohti ääretöntä ja sen ali!

Sisäpiiritietoa - Sarah Nousiaisen BB-blogi
4.12.2012

Vain positiivisia asioita!

Niko Saarisen BBlogi
14.11.2012

"Jäin Espanjaan, huutokauppaan omaisuuteni!"

Pää pyörällä Euroopassa - Markku Mutasen matkablogi
18.9.2012

Jäähyväisblogini

Kohumanageri - Tuija Järvisen blogi
19.7.2012

Kympin pilu

Tähdenlento - Nallen Idols-blogi
8.5.2012

Bileristeilyä ja joulun odotusta!

Julia Tukiaisen blogi
24.11.2011

Isoveljeä pompotellaan!

Henna Kalinaisen BB-blogi
4.11.2011

En ole pettänyt Johannaa!

Arto Länsmanin blogi
31.10.2011

Back From The World of Big Brother

Wannabe-julkkis - Tia Kiurun blogi
5.9.2011
Anne Anttila

Ystävällisyyttä, kiitos!

Hymyn toimittaja lakeuksilta - Anne Anttilan blogi
22.6.2011
Kalle Väistö

Hautakangas ei ollut syy vaan seuraus!

Kaapon kaunottaret – Hymyn missiblogi
4.6.2011
Laine Bruce

Viimeinen blogini - tässä kerron syyt!

Wannabe-julkkis - Laine Brucen blogi
2.5.2011
Toni Haste

BB-voittajaksi haluan...NINON!

Haste la vista! - Toni Hasteen BB-blogi
22.11.2010
Johanna Tukiainen

Moikka vaan Suomeen täältä Gambiasta!

Seksiä ja samppanjaa – Johanna Tukiaisen blogi
21.10.2008

Uusimmat

Miss Suomi Rosa-Maria Ryyti eroottisena 1 Miss Suomi Rosa-Maria Ryyti eroottisena 2 Miss Suomi Rosa-Maria Ryyti eroottisena 3 Miss Suomi Rosa-Maria Ryyti eroottisena 4
Miss Suomi Rosa-Maria Ryyti eroottisena 5 Miss Suomi Rosa-Maria Ryyti eroottisena 6 Miss Suomi Rosa-Maria Ryyti eroottisena 7 Miss Suomi Rosa-Maria Ryyti eroottisena 8
Miss Suomi Rosa-Maria Ryyti eroottisena 9 Miss Suomi Rosa-Maria Ryyti eroottisena 10 Miss Suomi Rosa-Maria Ryyti eroottisena 11 Miss Suomi Rosa-Maria Ryyti eroottisena 12
Rosanna Kulju eroottisena 1 Rosanna Kulju eroottisena 2 Rosanna Kulju eroottisena 3 Rosanna Kulju eroottisena 4

Katsotuimmat

Kadi Piller 6 Henna Tuominen Johanna Tukiainen matkalla Playboyhin Marika Fingerroos 2
Henna Tuominen ja Lasse Koistinen 3 Johanna Tukiainen 1 Marika Fingerroos seksikkäänä kotiäitinä 1 Janita Janatuinen
Johanna Tukiainen burleski-nakuvideolla Marika Fingerroos Anne-Mari Berg 1 Johanna ja Julia
Marika Fingerroos futiskentällä 8 Susan Ruusunen ja uudet rinnat Hannele Lauri 8 Jylhä Tiina 5

Parhaat

Playboy-äiti Susanna Tanni riisui Hymylle 9 Playboy-äiti Susanna Tanni riisui Hymylle 10 Playboy-äiti Susanna Tanni riisui Hymylle 5 8a, Jenna Ruohola, 18 v, Ulvila
Miss Suomi Rosa-Maria Ryyti eroottisena 4 Miss Suomi Rosa-Maria Ryyti eroottisena 12 Playboy-äiti Susanna Tanni riisui Hymylle 2 6a, Iida Nordström, 19 v, Turku
Playboy-äiti Susanna Tanni riisui Hymylle 7 Alaston säätyttö Laine Bruce 4 Miss Suomi Rosa-Maria Ryyti eroottisena 8 BB-Janican uudet nakukuvat 3
8b, Jenna Ruohola, 18 v, Ulvila Playboy-äiti Susanna Tanni riisui Hymylle 3 Näyttelijä Susanna Indrén ensimmäistä kertaa alastonkuvissa! 2 Syyskuun 2011 kalenterityttö Oona Hosko

Lähetä juttuvinkki ja tienaa 5000 euroa.

Karin Havupuu-uutejuoma - ja pysyt kunnossa

 

 

Lähetä juttuvinkki ja tienaa 5000 €